Brutet revben

Ja så är det tyvärr. Vila på obestämd tid. FAN!

Uppdatering

Fortfarande ont i revbenet. Har nog tyvärr blivit sämre än tidigare. Jag ska ge det någon dag till, sedan kanske jag blir tvungen att ta kontakt med någon läkare...Visst, det är inte lika illa som när en man blir förkyld, men ändå! :)
 
Extra tråkigt då resten av kroppen mår bra och har ett sug efter att träna, men det räcker att jag hickar, sätter i en fot lite för hårt, vrider mig fel eller bara försöker resa mig på fel sätt så förstår jag att träning är inte att tänka på just nu....

Tyvärr - skadad

Jag försökte göra Legs & Back-passet men redan efter två minuter på uppvärmningen var jag tvungen att ge upp. Skadan i revbenet sätter helt enkelt stopp. Jag har inget annat val än att vila tills jag blir bra från det. Som tidigare när jag missat pass så kommer jag att backa lika många dagar som jag missat.
 
Hoppas återkomma snart igen.....

Tapout XT Dag 46 - Yoga XT

Som vanligt när det är dags för Yoga XT så blir det för mig en löprunda i skogen istället. Jag har tidigare sagt att rundan är ca 6.5 km, men jag kan nu "skryta" med att den faktiskt är hela 6.7 km (kollade info på parkeringen igår hur långa de olika slingorna var).
 
Denna veckan har ju hittills inte varit min bästa träningsvecka med lite skador och ovanpå det en allmän seghet. Den senaste skadan var ju den jag ådrog mig i hemmet häromdagen som var så dum. Jag ska berätta vad jag gjorde. Jag lutade mig över armstödet på soffan för att lyfta upp en av vovvarna. Jag har då ena sidan av bröstkorgen mot armstödet och när jag lyfter, och därmed lägger tyngd på sidan, "knäcker" det till i vad jag upplever vara ett av revbenen. Jag skrek rakt ut, så ont gjorde det. Som tur var hade jag bara lyft vovven ca 10 cm över marken för jag kunde inte hålla kvar honom. Nu när jag nyser, hickar eller rör mig på fel sätt så gör det ordentligt ont. Det jag hittills inte kunnat göra ordentligt på Tapout har som tur var bara varit två moves där man hoppat jämfota framåt och sedan gått ut i plankan och rest sig med händerna. Jag har struntat i hoppet och bara gjort resten av den övningen för det gör så ont när jag landar. 
 
Så igår var det ju dags för löpning. Kände direkt när jag började springa att det gjorde ont i revbenet varje gång jag satte i högerfoten. Hade till och med lite problem med att andas riktigt första biten då det gjorde ont. Jag joggade sakta och väldigt försiktigt i början och hoppades att det skulle ge med sig så att jag kunde genomföra rundan. Det lättade lite allt eftersom faktiskt och jag tog mig runt. När jag var klar kände jag inte av det och hoppades att det försvunnit. Det hade det såklart inte, det dröjde bara någon halvtimma så var smärtan tillbaka igen. Jag har svårt att böja mig framåt, vrida mig i vissa riktningar, att hosta, hicka eller nysa är en plåga och ibland vaknar jag på natten när jag rört mig fel.
 
Vi får se hur det går i eftermiddag när det är dags för Legs & Back.
 
Positiva nyheter då? Ja det finns faktiskt i allt elände. Mina favoritjeans kan jag nu ta av och på utan att behöva knäppa upp. Jag använder alltid skärp ändå, tycker det är snyggare, men nu BEHÖVS skärpet. KUL! :)

Tapout XT Dag 45 - Muay Thai

Då har jag precis gjort Muay Thai. Jag är ordentligt svettig men har ändå en känsla att jag kanske inte riktigt gett 100%. De senaste dagarnas träning har saknat något, delvis beroende på skador, men också (tror jag) på en mental trötthet som börjat infinna sig efter att ha tränat 6 dagar i veckan under ganska lång tid.
 
Inte nog med det, igår kväll så drog jag på mig ytterligare en skada, denna gång hemma (alltså inte i samband med träningen). Det känns väldigt onödigt. Det var dessutom på ett dumt sätt, så tills vidare behåller jag det för mig själv. De två "gamla" känningarna (armbågen och knät) kändes inte idag och det vara bara en övning som påverkades lite granna av den nya skadan. Såvitt jag kan bedöma kommer inte heller morgondagens pass (löpningen) att påverkas av någon av skadorna. Förhoppningsvis kanske jag till och med kan återhämta mig lite från dom och vara lite piggare i slutet av veckan.
 
Jag tror det är vid tillfällen som de här som man verkligen testas. Nu gäller det att bita ihop och fortsätta träningen. Det är trots allt bättre att göra passet med 95% insats än att inte göra passet alls.
 
Imorgon löpning ca 6.5 km (tills vidare istället för Yoga XT).

Tapout XT Dag 44 - Ripped Conditioning + Ultimate Abs

Inte det bästa pass jag gjort precis. Tror jag gick in i det med lite fel inställning idag, troligtvis pga skador jag känt av de två senaste gångerna jag tränat. Jag hoppade över någon "lunge"-liknande övning i förebyggande syfte.. Ripped Conditioning är nog dessutom det lättaste passet av alla i Tapout XT-schemat. Jag funderar på att skaffa ett krafitgare band till detta pass. Ultimate Abs får dock godkänt.
 
Imorgon Muay Thai, ett av de roligare passen. Hoppas på bättre insats då! :)

Tapout XT Dag 43 - Plyo XT

Dagens pass innebar både goda och dåliga nyheter.
 
Börjar med dom goda. Efter att ha skjutit på passet en hel del under dagen så har jag nu gjort det. Det är alltid lite extra jobbigt att komma igång efter vilodagen, särskilt när det är Plyo XT, som är ett av de jobbigare passen.  Dom goda nyheterna då? Jo, det är att jag kände klart hur jag verkligen kunde ge järnet på övningarna och jag har verkligen svettats (se bild lite längre ner, tagen under en vattenpaus ca 20 minuter in i passet). Nu när jag är klar är jag helt genomblöt, det rinner svett längs ryggen, längs magen, hela ansiktet, håret är genomblött.... Verkligen ett bra pass.
 
Dom dåliga då? Jo, tyvärr gav sig knät tillkänna igen (se dag 41). Tur i oturen var att det dröjde en bra bit in i passet. Jag försökte köra vidare, men tyvärr fick jag sluta lite i förtid. Jag räknade övningarna jag missade och det var sju övningar, totalt ca sju minuter. Om mitt liv hade hängt på det hade jag kanske kunnat göra övningarna, men jag tror att det är bättre i långa loppet att missa några minuters träning för att undvika att skadan blir värre. Jag ska se hur det känns imorgon, men jag kanske helt undviker "lunge"-övningar resten av veckan för att förhoppningsvis snabbt bli bra igen....
 
 
Ni som kört Tapout XT ett tag vet vad det innebär när Mike säger "This is one of my favourite moves"...... :)
 
Imorgon är det dags för Ripped Conditioning + Ultimate Abs.
 
 

Tapout XT Dag 42 - Vila

Efter gårdagens inte helt lyckade pass så är det skönt med vilodag idag, även om man känner visst revanschsug efter igår och vill visa att det bara var en tillfällighet. Jag behöver verkligen vilan så jag får stå emot viljan att köra ett pass idag. 
 
Imorgon är det Plyo XT. Ser fram emot det passet av flera anledningar, främst för att när jag klarat det så är det mindre än hälften kvar på mina 90 (84) dagar. Countdown!!!!
 
Kul också att få kommentarer lite då och då från andra som tränar Tapout XT. Fortsätt gärna kommentera, berätta om era framsteg, länka till egna bloggar mm!

Tapout XT Dag 41 - Sprawl & Brawl

Sjätte veckan klar, imorgon är det vilodag. Sedan börjar "nedräkningen" då jag nu klarat halva schemat.
 
Idag var det Sprawl & Brawl, ett ganska varierat pass där hela kroppen får bekänna färg, till och med lite konditionsövningar inlagt. Handskarna är på hela passet.
 
I ärlighetens namn så var det inte mitt bästa pass. En bit in i passet högg det till i ena knät så jag missade en "lunge-övning" efter det som jag inte kunde göra. Även ena armbågen gav sig till känna så några av plankövningarna mot slutet ersatte jag med gamla hederliga armhävningar. När det var två övningar kvar gav jag upp, jag hade helt enkelt inte mer kraft idag.....Genomsvettig, illamående och ont i knät och armbågen...jaja...vägen uppåt går inte spikrakt...
 
Vilodag imorgon. Hoppas jag är piggare på måndag och att känningarna i armbågen och knät har gett med sig.

Tapout XT Dag 40 - Buns & Guns + Ultimate Abs

40 dagar med Tapout XT.....får man lov att vara imponerad av sig själv? I så fall är jag det! :)

Buns & Guns är övningar för rumpan och för biceps. Ett tag in i passet tänkte jag att det här var ganska lätt, men det blev jobbigt till slut ändå...som vanligt....Efteråt var det Ultimate Abs, kanske det pass jag gör bäst av alla just nu, vilket verkligen är en helomvändning mot hur det såg ut i början.
 
Nu är det snart dags att fira midsommarafton. Imorgon är det Sprawl & Brawl och därefter vilodag. När denna träningsveckan är slut har jag klarat halva Tapout XT-schemat (ja, det är bara 84 dagar, inte 90, se tidigare inlägg om detta). Skönt att ha nått så här långt och snart kunna starta "nedräkningen".

Trevlig midsommar allihopa!

Tapout XT Dag 39 - Yoga XT

Yoga XT.....nej, det är ju löpning för mig istället för Yoga-passen sedan några veckor tillbaka. Jag är så dålig på Yogan så jag har ersatt den med en löprunda på ca 6.5 km i skogen.

Igår var en härlig runda vid nio-tiden på kvällen. Det var en underbar sommarkväll, ca 20 grader, vindstilla, folk som var ute vid sjön och badade, grillade, paddlade kanot.....Känns knappt som träning när man kan njuta så.
 
Jag är fortfarande lite förvånad att jag klarar 6.5 km utan några större problem enbart med Tapout XT-träningen som grund, dvs ingen löpträning innan.

Reflektioner över att blogga

Det här är min första (och enda) blogg. Jag har alltså inte bloggat innan och jag läser inte speciellt ofta någon blogg heller, även om det blivit fler nu sedan jag själv började blogga. Allt med bloggande är med andra ord ganska nytt för mig.
 
Jag skriver bloggen i första hand för mig själv, dels för att sätta press på mig själv att verkligen träna och dels för att kunna följa utvecklingen. Jag märker nu hur roligt det är att gå tillbaka och läsa om hur passen kändes i början och jämföra med hur det känns nu.
 
Något som jag kanske inte räknade med när jag började blogga var att det faktiskt finns människor därute som läser bloggen. Det sätter lite extra press (på ett bra sätt) att verkligen fortsätta träna. Det är dessutom väldigt roligt att få kommentarer, frågor och synpunkter från er som läser. Stort tack för det.
 
Jag har dessutom hittat "mig själv" på ett par ställen på Internet:
 
Bloggtips.se har jag hittills fått "+7 poäng", dvs 7 personer har klickat att de tycker min blogg är läsvärd. I ärlighetens namn är två av dom klicken mina (ett från datorn och ett från mobilen), men det är ändå 5 personer till som klickat. KUL!
 
Bloglovin.com är det en person hittills som följer mig. Kanske blir fler med tiden, vi får se. KUL!
 
Så för att sammanfatta: Bloggen har fått en extra dimension för mig tack vare att jag faktiskt fått följare och tack vare att människor (som jag ju inte känner) brytt sig om att kommentera, fråga, muntra upp mm....
 
TACK!
 
 

Tapout XT Dag 38 - Cross Core Combat

Cross Core Combat....det var ett tag sedan sist. Och det märktes. VILKEN SKILLNAD! Jag orkade betydligt mer på detta pass än vad jag gjort tidigare. Jämfört med när jag gjorde det första gången är skillnaden enorm. Enda "nackdelen" med det är ju att man är ännu tröttare och ännu svettigare! :)
 
Detta pass är mest armar och mage. En hel del plankövningar. Jag orkade det mesta riktigt bra, med undantag för någon plankövning som jag avslutade lite i förtid.

Jag tror att detta passet har det värsta "Killer Move" av alla Tapout XT-pass. Det heter Grinder. Ni som tränar Tapout XT, vad tycker ni? Ni andra, gå in och kolla på t.ex. Youtube och sök på Tapout XT Grinder och säg vad ni tycker. Tänk på att man gör detta "Killer Move" efter att ha tränat armar och mage i ca 40 minuter...
 
Imorgon Yoga XT och som ni vet (i alla fall ni som följer min blogg) så har jag ersatt Yoga XT med ett löppass i skogen på ca 6.5 km. Hoppas på tur med vädret imorgon.
 
 

Tapout XT Dag 37 - Ripped Conditioning + Ultimate Abs

Idag Ripped Conditioning + Ultimate Abs. 
 
Jag har nyligen fått kommentarer från två personer.
 
1) En kille med sambo som strax ska börja köra Tapout XT men utan band/handskar. Jag måste verkligen återigen pusha för att använda banden och handskarna. Dagens pass Ripped Conditioning är t.ex. helt meningslöst utan det långa bandet precis som Muay Thai och Cardio XT är meningslösa utan handskarna. Det finns fler pass som kräver banden/handskarna men det är de jag kommer på just på rak arm.
 
2) Från ett par som har en egen blogg som egentligen handlar om helt andra saker. Det som, i alla fall för mig, gör deras blogg intressant är att de klarat av 90 dagar Tapout XT. De har dessutom fått ett helt fantastiskt resultat som du kan hitta om du bläddrar omkring lite på deras sida. De är inne här lite då och då och skickar lite uppmuntran, vilket är väldigt uppskattat.
 
När jag körde Ultimate Abs-passet idag kom jag att tänka på vad jag skrivit om Ultimate Abs innan. Se t.ex. Dag 16. Nu är jag på en helt annan nivå kan jag säga. Jag gör verkligen övningarna fullt ut och på ett sätt som jag är nöjd med. Härligt att kunna titta tillbaka på bloggen och läsa hur det kändes tidigare. Det var ju inte så jätte längesen trots allt. 
 
Imorgon är det dags för Cross Core Combat. Det är ett pass som jag inte kört på ganska länge och som jag minns som jobbigt. Ska bli kul att se hur det känns imorgon.

Tapout XT Dag 36 - Plyo XT

Nu börjar 6:e veckan med Tapout XT. Det var Plyo XT, ett av de pass där man verkligen får slita.
 
Jag klarade passet ok, varken mer eller mindre.
 
Det stora problemet idag var motivationen INNAN jag började. Jag tror att jag är lite vid ett vägskäl nu. Jag har läst många bloggar (främst utländska men även en del svenska) som har kommit ungefär så här långt för att sedan ge upp. Det ÄR jobbigt nu, helt klart. Man vet vad det innebär att träna sex dagar i veckan, man vet hur jobbiga passen är och det TAR EMOT att sätta i skivan. 
 
När man väl har gjort passet är det förstås helt underbart. Svetten bara rinner över hela kroppen och man är nöjd med sig själv. Det gäller att komma ihåg den här känslan imorgon INNAN passet börjar, och sedan nästa dag...och nästa....och nästa.....
 
Imorgon Ripped Conditioning + Ultimate Abs.

Tapout XT Dag 35 - Vila

Kroppen börjar verkligen vänja sig vid träning nu. Ett av tecknen på det är att man på vilodagen får "anstränga" sig för att faktiskt inte göra något pass eller sticka ut och springa. Eftersom det står Plyo XT på schemat imorgon så är det lite lättare att faktiskt vila idag, då det är ett av de jobbigare passen....

Tapout XT Dag 34 - Cardio XT + Ultimate Abs

Sista dagen på den här träningsveckan, gissa om den var efterlängtad....
 
Det var Cardio XT följt av Ultimate Abs. Klart godkänt pass och med en bra Killer Move på Cardio XT.
 
Den senaste veckan har jag gjort en liten förändring i hur jag utför passen.
 
Tidigare har jag sett till att alltid göra varje delmoment hela TIDEN som det ska vara, även om det inneburit att jag fått gå ner i tempo, gå ner på knä eller på annat sätt göra delmomenten enklare för att orka TIDEN ut.
 
Numera gör jag varje delmoment på rätt så länge som jag ORKAR. Det innebär att jag på vissa delmoment får bryta innan tiden tar slut medan jag på andra faktiskt ORKAR HELA VÄGEN. Målet är, förstås, att jag ska orka göra varje delmoment fullt ut.
 
Nedan en bild på mina "vänner" den senaste tiden: vattenflaskan, vitaminerna, schemat, handduken, handskarna, benbandet och det långa bandet.
 
 

Tapout XT Dag 33 - Legs & Back

Märks att det börjar närma sig slutet av träningsveckan, femte passet på fem dagar...
 
Idag var det Legs & Back. Det var ett tag sedan jag gjorde detta passet senast. Det kanske var tur, för jag hade glömt hur jobbigt det var. Tror jag svettats mest hittills denna veckan tack vare detta pass. Tog ut mig bra och känner verkligen hur resultaten börjar komma. Känner mig yngre i hela kroppen.
 
Imorgon Cardio XT + Ultimate Abs. Det finns bara en sak jag ser fram emot med det passet just nu och det är att det är det sista innan vilodagen! :)

Tapout XT Dag 32 - Yoga XT

Igår var det Yoga på schemat. Jag har bytt ut yoga mot en joggingrunda i skogen på ca 6.5 km. Anledningen till det är att jag är så dålig på yogan så det blev som en extra vilodag.
 
Joggingrundan gick bra. Jag hade tur med vädret och lyckades tajma löpningen mellan skurarna.
 
Måste säga att jag är ganska förvånad att jag utan några större problem klarar av att jogga 6.5 km utan att ha tränat någon löpning över huvud taget på minst ett år (förutom förra veckan). Det är alltså enbart Tapout XT:s förtjänst att jag klarar det...
 
Snart dags för Legs & Back, återkommer om en stund.

Tapout XT Dag 31 (2) - Muay Thai

Dag 31 och sista dagen med en (2) i, imorgon är jag äntligen förbi dagen där jag blev förkyld och fick backa passet 9 dagar. SKÖNT!
 
Passet var Muay Thai och bestod av en serie slag- och sparkkombinationer som utan att var för sig egentligen vara speciellt jobbiga ändå framkallade en massa svett. SKÖNT!
 
Idag märker jag också tydligt att jag istället för att bara "klara av" övningarna så kan jag istället ge lite extra på en del. SKÖNT!
 
Imorgon är det egentligen Yoga XT men de som följt min blogg vet att jag börjat ersätta Yoga XT med ett joggingpass i skogen på ca 6.5 km, så blir det även imorgon. Får hålla tummarna för fint sommarväder, men oavsett vädergudar så ska jag ut i skogen.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 30 (2) - Ripped Conditioning + Ultimate Abs

Dag 30 är egentligen en invägningsdag. Nu är det ju andra gången jag når dag 30, se dag 22 (2) för mer info, men jag har ändå vägt mig. Jag behåller resultatet för mig själv då jag redan redovisat en gång vid dag 30, men jag har i alla fall inte gått upp i vikt. Nu siktar jag på dag 60 och en, förhoppningsvis, rolig invägning då.
 
Dagens pass var Ripped Conditioning, nästan uteslutande övningar för armarna med hjälp av band, fölt av Ultimate Abs. Jag började träna ca 22.30 vilket kanske inte var helt optimalt, jag stod och gäspade lite på uppvärmningen. MEN istället för att leta ursäkter för att INTE göra passet så genomförde jag det. Det är inte det jobbigaste av alla pass, men jag är ändå nöjd med min insats.
 
Börjar dessutom känna/se muskler där jag inte känt/sett det innan. Det är säkerligen bara jag själv som kan känna/se skillnaden än så länge, men det duger för mig! 
 
Imorgon Muay Thai.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 29 (2) - Plyo XT

För er som precis börjat läsa min blogg kan jag berätta att jag är 43 år, gubböverviktig och har börjat träna Tapout XT för att gå ner lite i vikt, få lite bättre kondition och framför allt MÅ BÄTTRE. Jag räknar inte med att få en kropp som en elittränad 20-åring.
 
Anledningen till att jag valde Tapout XT är att jag gillar idén att träna i princip varje dag, att träna varierat, att träna på tider som passar mig och att få träning med tydliga instruktioner. Att bara "köra lite armhävningar och situps" är LÅNGT IFRÅN samma sak.
 
Anledningen till att jag bloggar är i första hand för min egen skull. Jag vill känna lite press att genomföra träningen och bloggen hjälper mig att känna den pressen. Jag har fått en del uppmuntrande kommentarer från andra som tränar, både Tapout XT och annat, och det uppskattar jag verkligen.
 
Idag var det Plyo XT som jag precis gjort färdigt.
 
Plyo XT är ett av de 12 olika pass som ingår i Tapout XT. Det är ett pass som mest fokuserar på benen. Om du tänker dig att du vill vinna grenen 90 grader i TV-programmet Mästarnas Mästare så är det här passet helt rätt att köra innan du reser utomlands för att tävla! 
 
Jag gjorde ett helt ok pass idag och tog ut mig bra. Jag är alltid genomsvettig efter passen, så även idag. Det var några övningar jag inte orkade riktigt hela tiden på, men över lag så gör jag alla övningar betydligt bättre än vad jag gjorde i början av träningsschemat. Jag blir varje gång jag tränar påmind om att det inte blir lättare ju mer man tränar, man tar bara ut sig mer....
 
Imorgon Ripped Conditioning och Ultimate Abs XT.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 28 (2) - Vilodag

Igår var det äntligen dags för vilodag efter omstarten av Taput XT för en vecka sedan.
 
Vilodagen var helt klart efterlängtad. Dels hade jag tränat hårt så att kroppen var trött i största allmänhet och dels har jag haft träningsvärk i framförallt vaderna.
 
Denna träningsvecka startar senare idag med Plyo XT så jag räknar med att återkomma senare idag utmattad och genomsvettig som vanligt.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 27 (2) - Cardio XT + Ultimate Abs

Färidg med första veckan efter omstarten pga förkylning. Imorgon är vilodag och det ska bli riktigt skönt.

Efter passet idag är jag riktigt trött. Jag hade träningsvärk i vaderna innan jag började och det är mycket ben/puls i Cardio XT. Jag fick med andra ord betala idag för att jag var ute och sprang i torsdags istället för att göra yogan, yogan som i praktiken varit ett vilopass eftersom jag klarat den så dåligt. 

Jag känner mig ändå nöjd med beslutet att skippa yogan till förmån för löpning. De tre senaste dagarna har jag verkligen fått upp pulsen och det har varit jätteskönt. Dessutom är det sommar och att då få åtminstone ett löppass i veckan känns bra.
 
En stor skillnad nu jämfört när jag började är att jag numera är trött för att jag tar ut mig på övningarna istället för att jag som tidigare var trött för att jag inte orkade...
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 26 (2) - Sprawl & Brawl

Idag var det Sprawl & Brawl. Kanske det pass jag varit tröttast efter hittills. Om det beror på att jag ersatte yogan igår med en löprunda, bara fem timmars sömn inatt eller att jag helt enkelt tog ut mig mer än vanligt låter jag vara osagt.
 
Kanske en kombination av alla ovanstående men jag är i alla fall verkligen nöjd med min insats. Svetten forsar och jag tog ut mig så pass att när det var mindre än en halv minut kvar av workouten så tog alla krafter slut och jag fick göra en Anders Limpar och lägga mig på rygg och ropa efter vatten! :) 
 
Eftersom jag var ensam så låg jag kvar en stund utan vatten tills stretchingen började, gjorde den och nu dricker jag och skriver samtidigt, nöjd med mig själv.
 
Imorgon Cardio XT + Ultimate Abs sen äntligen en efterlängtad vilodag.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 25 (2) - Yoga XT

Yoga XT? Nej, jag har slutat med yogan och ersatt den med ett jogginpass på ca 6.5 km och igår var det premiär. 
 
Anledning till att jag slutat är att jag helt enkelt inte klarar av att göra yogan på ett bra sätt och passet känns därmed bortkastat. Problemet är belastningen på handlederna. Jag har skrivit om detta tidigare. Om jag kan gå ner ett antal kilo i vikt inbillar jag mig att jag eventuellt kan klara yogan längre fram. Det är anledningen till att jag lagt in ett löppass istället.
 
Hur gick då löpningen? Med tanke på att jag inte ens minns när jag sprang senast så gick det förvånansvärt bra. Jag klarade hela sträckan utan att behöva gå och det tycker jag är mer än godkänt och även ett gott betyg till Tapout XT-träningen. 

Jag sprang sent, vid 21.30, och det var en helt underbar kväll. Vindstilla, ca 14 grader och fantastisk vacker svensk sommarnatur. Sjön låg spegelblank och det var till och med några ute och badade.
 
Imorgon Sprawl & Brawl.
 
(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 24 (2) - Muay Thai

Det här passet måste man gilla. Varför undrar ni? Jo man upplever det inte som speciellt jobbigt och ändå är man genomsvettig när passet är klart. Måste betyda att det är ganska roligt...! :)

Muay Thai är mestadels olika slag- och sparkkombinationer. Passet mer eller mindre kräver de s.k. tapout-handskarna som lägger till lite vikt på händerna.
 
Killer Move är något som heter 4x4x4x4x, dvs fyra olika övningar med fyra repeats som körs i ca 1.30 minuter. Det är nog den killer move jag klarar bäst, men jag upptäckte på slutet ett sätt att göra det lite jobbigare genom att helt enkelt gå lite djupare ner på varje övning, något att ta med sig till nästa omgång.
 
Som jag skrev igår så kommer jag tills vidare skippa yogan och ersätta den med en löprunda. Således blir det en löprunda imorgon och jag återkommer med en rapport om den. Det var VÄLDIGT längesen jag var ute och sprang (läs "stapplade") så det blir intressant att prova. 

(Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.)

Tapout XT Dag 23 (2) - Buns & Guns + Ultimate Abs

Idag var det Buns & Guns följt av Ultimate Abs. Buns är övningar för rumpan och guns mest för biceps/triceps.
 
Det är ett ganska kort pass och man blir lite "mjuk" i musklerna efteråt men det är inte precis det svettigaste passet. 
 
Efter det ett helt ok Ultimate Abs-pass.
 
Ni som undrar över "(2)" i rubriken: Läs Dag 22 (2) så får du en förklaring.
 
Jag har funderat över en sak och det är Yoga XT. Jag gör det passet så dåligt att det knappt är värt att göras. Nu är det dessutom sommar så i fortsättningen när det passet dyker upp i schemat så tänker jag ta en löprunda i skogen istället. Inte långt från där jag bor finns en runda på ca 6.5 km, det tror jag blir ganska lagom.
 
Imorgon Muay Thai.

Tapout XT Dag 22 (2) - Competition Core

Så, äntligen tillbaka efter en ihärdig förkylning. Det dumma i alla fall jag gör är att jag inte stannar hemma från jobbet och kurerar mig när jag blir förkyld. Istället får jag "njuta" av förkylningen några extra dagar.
 
Jag har backat bandet då jag fått nio ofrivilliga vilodagar. Därför körde jag idag dag 22 trots att jag innan jag blev sjuk hade klarat dag 31. Så länge jag är inne på det backade bandet kommer jag att ha en (2) efter dagen då jag egentligen redan kört detta pass en gång. Så som jag tolkat det bygger dock Tapout XT på att man får en ihållande träning. Att då missa nio dagar och sedan fortsätta som inget hänt känns som lite fusk.
 
Dagens pass var Competition Core. Det är mestadels övningar för magmusklerna. Självklart är jag trött och självklart är jag genomsvettig efter passet. Om man jämför denna "nystart" med hur det kändes när jag började med programmet så är skillnaden dock milsvid. Jag orkar mycket mer, är mer svettig och tröttheten är av ett annat slag än när man var helt otränad som jag var när jag startade.
 
Lite snopet känns det dock att helt plöstligt bara vara i början av fjärde veckan när jag innan jag blev förkyld var i mitten av femte....Nåja, jag får trösta mig med att om man fuskar med träning så lurar man bara sig själv och jag har inte fuskat!
 
Imorgon är det Buns & Guns + Ultimate Abs. Ses då!

RSS 2.0