Tapout Dag ??? Vad hände?

Ja vad hände med träningen. Inget inlägg på flera dagar från mig....jag skulle aldrig skrivit i början av veckan vad jag ska göra med träningen om jag missar/blir sjuk för nu är jag förkyld.....Typiskt.
 
Jag har i alla fall bestämt mig för att backa schemat lika många dagar som jag missar. Idag missar jag tredje dagen så minst tre dagar bakåt blir det. Jag återkommer igen när jag är frisk/börjat träna igen. Förhoppningsvis tar det inte för lång tid. 

Tapout XT Dag 31 - Muay Thai

Andra gången med Muay Thai men första gången med vikthandskar. Förra gången så hade jag inte köpt handskarna än. Handskarna väger inte så jättemycket, men det blir större skillnad i ansträngning än man tror. Alltid genomsvettig. Min insats idag var bra överlag och även Killer Move var bra.
 
Bra även att en del knäövningar börjar bli bättre. Jag har ont i knäna när jag gör t.ex. squats och lunge men jag går djupare ner nu och gör även en del övningar jag inte gjort tidigare, dock lite långsammare/försiktigare än vad de gör på DVD:n. Ser gärna att den utvecklingen håller i sig.

Tapout XT Dag 30 - Ripped Conditioning + Ultimate Abs

Nytt pass idag, Ripped Conditioning, som mest bestod av armträning. Det var en del armhävningar men mestadels det långa bandet. Man blev inte lika svettig som av dom "vanliga" passen, det var mera mjölksyreövningar. Helt ok insats från min sida. 

Därefter Ultimate Abs. Insatsen på detta pass var också helt ok, känns att Abs-passen blir bättre och bättre.
 
Gjorde invägningen i morse. Jag har en gammal analog våg så det är svårt att säga exakt, men jag har åtminstone gått ner 3 kg. Med tanke på att jag inte ändrat kosten eller bantat under tiden så får jag säga att jag är nöjd. Något gram av kroppsfettet måste ju också ha omvandlats till muskler efter 30 dagars träning så jag intalar mig att jag har förlorat mer fett än de 3 kg jag gått ner i vikt.

Tapout XT Dag 29 - Plyo XT

Igår kväll började jag känna lite halsont och antydan till förkylning. Det satt kvar i morse men har blivit lite bättre under dagen. Jag har kört passet och har klarat det bra. Benträning på hög nivå. Jag börjar kunna gå lite djupare med knäna (se tidigare inlägg). Som vanligt är jag helt genomsvettig efter passet.
 
Delvis pga antydan till förkylning och delvis pga åtagande kommande helg har jag börjat fundera på vad jag ska göra om jag missar något pass. Om jag bara missar ett enstaka pass så har jag bestämt mig för att fortsätta där jag var, dvs se det som en extra vilodag och tapout-resan får ta lite längre tid. Om jag skulle bli sjuk och missa flera pass så har jag bestämt mig för att backa lika många dagar som jag varit sjuk. Ex: Jag är nu på dag 29. Om jag blir förkyld och missar fyra pass så återupptar jag träningen från dag 26 (26-29=4 pass). Eller har någon läsare en annan uppfattning? Hör av dig i så fall!
 
Imorgon är det dag 30 och det är faktiskt dags för ett nytt pass; Ripped Conditioning följt av Ultimate Abs. Ska bli kul att prova, jag har inte tjuvtittat på passet och har alltså ingen aning (mer än vad titeln antyder) vad som väntar.

Tapout XT Dag 28 - Vila

Skööönt! Denna vilan var efterlängtad, särskilt efter två tuffa pass lördag och söndag.
 
Dag 30 är det dags för invägning. Kanske är det därför de två kommande passen är Plyo XT och Ripped Conditioning + Ultimate Abs!? :)
 
Jag kommer väga mig på morgonen dag 31 och rapportera (eventuell) viktminskning här.

Tapout XT Dag 27 - Cardio XT + Ultimate Abs

Cardio XT för andra gången och nu med handskarna som jag köpte tidigare i veckan. Det är helt klart ett av de pass som man svettas mest av och det blev inte mindre av den varan med handskarna på, det kan jag lova. Överlag ett pass som jag var väldigt nöjd med min insats på. Hela vattenflaskan gick åt....
 
Direkt efter så var det Ultimate Abs och jag har helt klart blivit bättre på detta pass. Trots ett mycket jobbigt Cardio XT pass så orkade jag bra på Abs-passet. 
 
Imorgon vila, efterlängtad!
 
(Detta inlägg skrivet dagen efter passet, jag har följt schemat även om jag inte hunnit skriva om det)

Tapout XT Dag 26 - Sprawl & Brawl

Idag har jag varit och köpt Tapout XT-handskarna. Dessa behövs till ett antal pass, inklusive Sprawl & Brawl. Jag har tidigare skrivit att jag är lite besviken på att dessa inte ingick eftersom man uppmanas att använda dom i flera pass. Den besvikelsen kvarstår. När jag var och köpte dom fick jag dessutom veta att de kostar 299 kr om man inte samtidigt köper Tapout-paketet, då kostar de 199 kr. Som tur var hann jag inte få ett spel innan mannen i kassan sa att jag kunde få dom för 199 kr då jag sa att jag redan köpt paketet.
 
Om möjligt, prova handskarna INNAN du köper dom. Dom är små och jag som har små händer fick precis på mig dom och mot slutet av passet började jag känna hur några fingrar började domna lite pga dålig blodtillförsel och då har jag ändå relativt små händer.
 
Passet i sig var bra, särskilt med tanke på att jag nu kunde använda handskarna. Jag störs fortfarande lite av bristning i höger underarm och har svårt med övningar där man står med underarmarna i marken. Jag gör liknande övningar eller bara armhävningar om jag inte klarar pga underarmen.
 
Jag känner tydligt hur mina magmuskler börjar förbättras då jag nu nästan ser fram emot situps-övningarna då jag nästan får chans att återhämta mig lite under dessa.
 
Jag har tidigare nämnt att jag har svårt med Yoga XT pga handlederna. En annan sak jag har lite svårt med och som jag hoppas ska bli bättre är forward/backward lunge pga smärta i knäna. Jag har inte kunnat gå så djupt jag velat (och inte så djupt som dom på DVD:n), men jag upplever att jag går djupare ner nu och att knäna inte smärtar lika mycket.
 
Imorgon Cardio XT + Ultimate Abs.

Tapout XT Dag 25 - Yoga XT

Dags för Yoga XT igen, det pass jag är överlägset sämst på. Jag gjorde det liiiiite bättre än förra veckan, men fortfarande så dåligt att jag är långt ifrån nöjd. Handlederna orkar inte. Jag väger för mycket helt enkelt och påfrestningen blir för stor. Det är bara att hoppas på viktminskning allt eftersom schemat framskrider och att jag tack vare det förhoppningsvis kan bli bättre på detta pass.
 
Imorgon Sprawl & Brawl.

Tapout XT Dag 24 - Muay Thai

Detta inlägg skrivs dagen efter, hade inte tid att skriva igår.
 
Muay Thai bestod mycket av olika slag-kombinationer, ibland kombinerat med sparkar. Även detta pass krävde handskar, de handskar som INTE ingår när man köper paketet för 999 kr. Jag tycker fortfarande det är dåligt. Det här passet är mer eller mindre beroende av att man har handskarna. Visst blev jag svettig efter passet, men jag var inte speciellt trött eller utmattad. Ska se om jag kan köpa handskarna i helgen.
 
Passet i sig var ganska roligt. För en person som inte har någon erfarenhet av MMA eller Muay Thai (som mig t.ex.) så består utmaningen, i alla fall första gången, att lära sig slag-kombinationerna. 
 
Nästa pass är Yoga XT där jag fortfarande hoppas på ett "genombrott".

Tapout XT Dag 23 - Buns & Guns + Ultimate Abs

Dag 23 på Tapout-resan bjöd på ett nytt pass i form av Buns & Guns. Buns är träningar för rumpan och Guns är för biceps. Man kan säga att passet var i tre delar. Först Buns, sen Guns och sen lite mera Buns. Man använde det korta bandet på de flesta övningarna för rumpan och det långa för bicepsövningarna.
 
Jag genomförde alla övningar på ett bra sätt utom någon plankövning där tidigare antydan till skada/bristning gav sig till känna. Man skall stå i plankan med armbågarna i, men jag stod istället med händerna i, dvs lite högre position, och gjorde dom övningarna istället (tror det var två övnignar jag fick göra på detta sätt).
 
Direkt efter så var det Ultimate Abs. Jag har tidigare inte varit så nöjd med min prestation på abs-passen, men idag var det ett tydligt lyft i min prestation. Om det beror på att det inte var så mycket mage i Buns & Guns-passet eller att jag börjar bli bättre tränad i magen får vi se på söndag då det är dags för nästa Ultimate Abs pass. I vilket fall som helst så var det en skön känsla att jag äntligen orkade göra detta pass lite bättre.
 
Imorgon är det ett nytt pass igen, Muay Thai.

Tapout XT Dag 22 - Competition Core

Härligt pass idag med mycket mage och en del armar. Hade sällskap idag och vi båda klarade passet bra.
 
Jag själv märker tydligt hur jag orkar mer och även min vän kommenterade att han kunde se skillnad på mig jämfört med hur det såg ut när jag började träna. Tre veckor och resultaten börjar om inte synas så i alla fall kännas.
 
Trenden att jag blir svettigare efter passen nu än jag blev i början håller också i sig. Även det är ett gott tecken i mina ögon.
 
Imorgon ett pass som jag inte kört förut som heter Buns & Guns följt av Ultimate Abs. Vad jag ska förvänta mig av Buns & Guns vet jag inte, men jag hoppas Ultimate Abs känns bättre än det gjorde senast jag körde det. Då var det lite av en besvikelse.

Tapout XT Dag 21 - Vila

Vilan idag behövs på ett annat sätt tror jag än vad den gjort de två första gångerna. Då har jag mest haft träningsvärk och behövt vilan av den orsaken men nu är jag mer matt i hela kroppen men har ingen direkt träningsvärk.
 
Imorgon börjar fjärde träningsveckan med Competition Core.

Tapout XT Dag 20 - Sprawl & Brawl

Varvar ner nu efter att ha klarat den tredje veckan, imorgon är det vilodag.
 
Passet idag var Sprawl & Brawl. Jag har tidigare skrivit att det enda passet (hittills) som behövt handskar är Cardio XT (se mitt inlägg dag 13). Jag måste missat det första veckan för även Sprawl & Brawl behöver handskarna, vilket gör att jag tycker det är ännu sämre att dessa inte är inkluderade i paketet. Jag känner mig nu mer eller mindre tvingad att köpa dom....
 
Dagens pass var godkänt från min sida men inte mer. Jag kände en antydan till skada/bristning i höger underarm vilket gjorde att jag inte vågade göra ett par av armövningarna. Tro mig, jag är trött ändå. Det märks att man tränat i tre veckor nu, särskilt när man inte tränat något alls på mycket lång tid. Vilodagen imorgon är välbehövlig och jag hoppas att det även hjälper mig att återhämta mig i armen så att jag kan fortsätta träna utan att störas av någon skada/bristning.
 
Imorgon vila, skönt!!!!!

Tapout XT Dag 19 - Legs & Back

Dag 19 på schemat, det var Legs & Back för tredje gången. Börjar ge resultat, man känner tydligt att man orkar ge mer på övningarna, det gäller ben, rygg, armar, mage....Jag har fortfarande ingen Tapout-kropp från reklamen MEN jag känner som sagt tydligt hur jag orkar ge mer på övningarna. Jag märker också att jag är svettigare när passen är klara än vad jag var i början, ett gott tecken.
 
Tidigare idag kände jag dessutom två bulor på låren strax ovanför knäna som jag är ganska övertygad om att de inte funnits där tidigare. Kan det vara en antydan till lite nya muskler???? :)
 
Imorgon Sprawl & Brawl så är vecka tre på schemat avklarat, "bara" 9 veckor kvar! :)

Tapout XT Dag 18 - Yoga XT

Lätt det sämsta pass jag gjort hittills. Handlederna orkar inte, jag får för ont av att (nästan) hela tiden stå i upward dog/downward dog/cobra. Får hoppas att det blir bättre med träning, men dagens pass var som sagt inte mycket att skryta med.

Imorgon Legs & Back.

Tapout XT Dag 17 - Plyo XT

Inget blogginlägg igår? Hade jag gett upp? Nej, jag körde passet, trots lite sömn, nästan ingen mat under dagen och en osedvanligt lång arbetsdag. Det blev sent innan jag körde det och jag hade ingen lust alls, men som tur var hade jag sällskap och då blir man alltid extra motiverad. Ingen tid/ork att skriva igår, därför inlägg först idag.
 
Det var jobbigt, jag var illamående en bit in i passet och hade även jobbigt med balansen på vissa av övningarna. Tur att vi var två som sagt, annars kanske det inte blivit av, eller bara blivit halvhjärtat. Efteråt var det så klart helt underbart att man klarat av det. Kroppen var helt slut, men huvudet var piggare än innan passet startade. Skönt.
 
Idag är det Yoga XT som gäller, det pass jag är sämst på = där det finns störst utrymme för förbättring! :)

Tapout XT Dag 16 - Strength & Force Upper + Ultimate Abs

Idag hade jag alla ursäkter att inte göra passet. Jag var trött i största allmänhet, jag hade en lång dag på jobbet, jag ska upp tidigt imorgon.....men jag stoppade i skivan idag också och körde båda passen.
 
Strength & Force Upper gick förvånansvärt bra. Jag klarade armövningarna betydligt bättre än förra veckan (och jämfört med för två veckor sedan måste jag säga att jag är förvånad över förbättringen).
 
Ultimate Abs är dock fortfarande ett sorgebarn. Det gick bättre än i söndags, men jag är långt ifrån nöjd med mina övningar på detta pass. Bara att fortsätta jobba och hoppas att jag känner en förbättring snart.
 
Imorgon Plyo XT. 

Tapout XT Dag 15 - Cross Core Combat

Tredje träningsveckan har startat med Cross Core Combat. Det var helt klart mitt bästa pass hittills, åtminstone fram till det avslutande Killer Move som heter "Grinder", den orkar jag fortfarande inte mycket på det får jag erkänna. Skillnaden i övrigt var dock dramatisk jämfört med för två veckor sedan när jag gjorde detta passet för första gången. Jag menar inte på något sätt att jag efter bara två veckors träning är vältränad eller att jag kan hänga med i det höga tempot på alla övningar. Känslan är snarare att jag har VÄCKT kroppen.
 
Kolla gärna infovideon från Tapout nedan. Efter ca 0.08 (väldigt tidigt i videon alltså) kommer en armhävningsövning där man lyfter ena armen och motsatt ben i luften. Den klarade jag denna veckan, det gjorde jag inte för två veckor sedan. (Visst skulle jag klara att göra några sådana med utvilad kropp, men nu ligger det kanske 15 minuters träning av armar/mage innnan den dyker upp i passet och man ska dessutom forsätta att träna ytterligare ca 30 minuter efter)
 
 
Imorgon är det Strength & Force Upper + Ultimate Abs. Vi ses då!

Tapout XT Dag 14 - Vila

Vilodagen är lika skön idag som den var förra veckan. Idag är det mest vaderna som säger ifrån lite plus en allmän trötthet i kroppen. Den kommande träningsveckan kommer att bli lite svårare att få ihop än vanligt pga jobbåtaganden men jag ska försöka mitt bästa att få tid till alla passen. 
 
Imorgon är det Cross Core Combat, det pass som var det första pass jag gjorde när jag började träna Tapout XT. Det ska bli spännande att se hur jag upplever passet imorgon. För 14 dagar sedan var det en ren pina från början till slut med mycket knän i backen på många av övningarna. Har träningen hittills gett något resultat? Imorgon känns det som att jag ska få ett första svar på det.

Tapout XT Dag 13 - Cardio XT + Ultimate Abs

Sista dagen på andra veckan avklarad, imorgon är det vilodag. Om jag behövde vilodagen förra veckan så känns det som jag behöver den minst lika mycket nu. 
 
Först lite kritik mot passet. Direkt när detta pass börjar så blir man ombedd att ta på sig sina Tapout-handskar. Dessa medföljer inte i paketet utan måste köpas extra. Jag blev tillfrågad när jag köpte paketet om jag även ville ha handskarna, men jag fick då intrycket att de behövdes bara för de som verkligen var tränade och ville göra passen ännu svårare/jobbigare. Paketet kostade 999 kr och jag tycker nog det finns utrymme i det priset att inkludera handskarna. DÅLIGT! Cardio XT dyker upp totalt sju gånger i schemat. Det var jobbigt även utan handskarna så jag ska fundera över hur jag ska göra. Nästa gång är inte förrän om 14 dagar. Om det visar sig att handskarna behövs även i andra pass så blir jag nog tvungen att köpa dom.
 
Cardio XT fokuserar en hel del på armar och samtidigt på puls/kondition. Jag är ordentligt slut efteråt (som vanligt). Hade jag haft handskarna på hade jag troligtvis inte orkat ha dom på hela passet. Efteråt var det Ultimate Abs. Det var andra gången denna veckan och första gången det var inlagt som ett sista pass på veckan. Om det berodde på det, eller att jag tog ut mig på Cardio XT får jag låta vara osagt men mitt Abs-pass idag var sämre än det jag gjorde tidigare i veckan. Någorlunda nöjd med mitt Cardio XT pass dock. Orkade i stort sett alla övningar på ett acceptabelt sätt.
 
Fick min första kommentar igår också. Alltid roligt med uppmuntran, men samtidigt känner man lite extra press att lyckas genomföra dom 90 dagarna när man vet att någon verkligen läser det man skriver...
 
Bjuder på en bild idag. Tog den på vätskepausen ungefär halvvägs in i passet. Suddigt? Javisst, ta själv en bild bakom huvudet med skakiga armar så får du se hur lätt det är! :)
 
Earned it with sweat! 
 
 

Tapout XT Dag 12 - Legs & Back

Dag 12....Idag hade jag ingen lust att träna. Jag var i säng sent igår och min träningskompis hade annat för sig. MEN, jag bet ihop, stoppade i skivan och körde passet. Som alltid - genomsvettig efteråt!
 
Jag inbillade mig dom första dagarna att det skulle bli lättare allt eftersom man blir bättre tränad. Det blir det inte, man gör bara övningarna bättre och så blir man lika trött efteråt ändå. Men det är ju det som kallas RESULTAT. Armövningar som jag hade knäna i på förra veckan gjorde jag nu riktigt om inte hela tiden så stora delar av den. Jag gjorde också några armhävningsövningar som jag helt ärligt inte trodde att jag hade i mig. 12 dagar och jag känner redan resultat, det motiverar att fortsätta träna. Imorgon ett pass jag inte kört förut, Cardio XT, följt av Ultimate Abs.

Tapout XT Dag 11 - Yoga XT

Dag 11 på träningsschemat. Det betyder att på de 11 senaste dagarna har jag tränat 10 dagar. Inte dåligt för en (f.d.) soffpotatis.
 
Idag var det Yoga XT. Jag har läst lite att folk gnäller på detta pass. Jag tror det beror på att det är det svåraste passet att genomföra bra. Jag som inte har någon tidigare erfarenhet av Yoga har väldigt svårt för många av de rörelser som ska göras. Vissa orkar jag inte, vissa klarar jag inte pga fysiska begränsningar, vissa gör för ont i handlederna efter ett tag....Då är det lätt att klaga på att det är fel på passet. Jag håller inte med i kritiken. Det är ett jättenyttigt och bra pass. Jag har SVÅRT för det, jag klarar långt ifrån alla övningar, MEN jag gjorde det bättre denna gången än förra gången och jag har varit genomsvettig efteråt båda gångerna. Det visar att träning ger resultat. Jag hoppas att jag tar mig igenom alla 90 (84, se tidigare inlägg) dagar och att jag då har sett en markant förbättring hur jag genomför Yoga-passet.
 
Lovade igår en viktrapport. Det var en liten minskning men den var så liten att den kan ligga inom felmarginalen så det är inte så mycket att rapportera om. Nästa invägning är dag 30. Då får vi se om detta var början på en trend eller bara en naturlig variation av kroppsvikten.
 
Imorgon Legs & Back.

Tapout XT Dag 10 - Plyo XT

Som vanligt genomsvettig. Har tagit mig igenom ett pass som jag igår benämnde som ett av de pass jag klarade bäst förra veckan. Jag måste ha fuskat förra veckan! :) Helt slut nu. Jag har troligtvis genomfört passet bättre än vad jag gjorde förra veckan och därför är jag tröttare/mer utmattad. Ca 30 minuter in i passet var både jag och min kompis på väg att ge upp, vi mådde båda illa av utmattning, men vi bet ihop och tog oss igenom. Det är vi inte ledsna för nu, det är en sak som är säker!
 
Enligt schemat är det dags för invägning igen efter 10 dagar. Då jag vägde mig på morgonen innan jag startade första dagen tänkte jag väga mig imorgon bitti för att få ett så rättvisande resultat som möjligt. Jag har inga större förhoppningar om ett dramatiskt viktras så här tidigt, jag ser det mer på lång sikt, men det ska ändå bli kul att se om vågen visar någon skillnad. Tilläggas kan att jag inte i någon nämnvärd utsträckning förändrat min kost. Det följer med ett dietförslag när man köper Tapout XT, men det skulle ta alldeles för lång tid att kombinera tillagningen av den maten, träningen och dessutom ett heltidsjobb ovanpå det. Jag försöker äta i vart fall någorlunda vettigt. Jag har också skaffat ett kosttillskott/vitaminer. Bortkastade pengar? Kanske, men placeboeffekt funkar det också! :)

Imorgon Yoga XT, det pass jag klarade sämst förra veckan. Stel, tung och (uppenbarligen) svaga handleder gjorde att det blev mycket jobbigt förra veckan. Vi får se imorgon om det märks någon förbättring.

Tapout XT Dag 9 - Strength & Force Upper + Ultimate Abs

Dag 9, genomsvettig som vanligt. Kört igenom Strength & Force Upper på ett sätt jag är väldigt nöjd med. ALLA armhävningsövningar genomförde jag minst 1 runda av (oftast 2 eller 3 rundor) på riktigt innan jag behövde gå ner på knä. Någon av armhävningsövningarna gick jag inte ner på knä alls på. Upplever fortfarande passet som det jobbigaste (hittills, finns fortfarande pass som jag inte kört ännu som ligger längre fram) på Tapout XT men märker klar skillnad på hur jag orkar genomföra det jämfört med förra veckan. KUL!
 
Efter Strength & Force Upper så var det dags för Ultimate Abs. Inte lika stor förbättring på magen som jag upplevde på armarna. Gjorde ungefär samma insats som förra veckan på detta passet, möjligen med undantag för Killer Move som jag gjorde lite bättre än förra veckan.
 
Sällskap idag igen, stort tack för det!
 
Imorgon Plyo XT, det pass jag orkade bäst förra veckan. Hoppas det känns ännu bättre imorgon. :)

RSS 2.0