Tapout XT Dag 8 - Competition Core

Andra veckan igång, första dagen avklarad. Det var ett nytt pass som heter Competition Core. Jag hade sällskap idag igen, kul! Jämför man detta pass med första dagen förra veckan så är det lite mer mage och lite mindre armar (dock ändå en hel del armar). Genomsvettig som vanligt.

Imorgon är det Strength & Force Upper följt av Ultimate Abs XT. Det var det jobbigaste av alla pass förra veckan. Om det berodde på att jag var helt otränad och hade fått mycket armar/mage dagen innan eller om det verkligen är ett av de jobbigaste passen får tiden utvisa.
 
Jag gjorde mina bästa armövningar hittills och också ett helt ok Killer Move. Någon av magövningarna var jag kanske inte helt nöjd med min insats, men det blir chans till förbättring längre fram. Träningen är fortfarande rolig och omväxlande, något som är viktigt för att man ska orka fortsätta. 

Tapout XT Dag 7 - Vila

Idag är det vilodag. Efter att ha tränat sex dagar i sträck känns det nästan som man fuskar idag när man inte behöver träna. Kroppen behöver det säkert och det ska bli spännande imorgon att starta en ny vecka med utvilad kropp. Jag är särskilt nyfiken på en del av armhävningsövningarna som kommer imorgon om jag orkar lite mer då med tanke på att jag fått vila.

Tapout XT Dag 6 - Sprawl & Brawl

Då sitter man framför datorn igen och är genomsvettig för sjätte dagen i rad. Jag varvar ner lite och lyssnar på Will.I.Am och dricker en Yoggi Yalla och mår förvånansvärt bra efter första veckan med Tapout XT. Dag 7 är ju vilodag så nu är första veckan klar. Det framgår inte av TV-reklamen att var sjunde dag är vilodag, i alla fall jag fick intrycket att man skulle träna 90 dagar i rad. Dessutom är schemat bara 12 veckor.....12*7=84...Dra bort vilodagen och det är "bara" 72 träningsdagar uppdelat på en period om 84 dagar....Skumt tycker jag, det "saknas" en vecka för att få ihop 90 dagar....
 
I morse såg jag faktiskt fram en del mot dagens pass. Det gick dessutom förvånansvärt bra. Det var ganska omväxlande träning idag där hela kroppen fick vara med och det passade mig bra då jag orkade genomföra en del armhävningsövningar på ett bättre sätt än vad jag gjort tidigare i veckan på de pass som varit bara mage/armar.

Alla pass avslutas med ett Killer Move. Det är ett bra inslag där man får chansen att bränna ut den energi man (mot förmodan) har kvar i slutet av passet. 
 
Ska man klaga på något hittills så är det att stretchingen efteråt är väldigt begränsad. Jag kan varmt rekommendera extra streching efter passen.
 
Imorgon är som sagt vilodag och det ska bli skönt. Dels skönt i största allmänhet, men dessutom skönt för att det ska bli spännande att se vad kroppen säger när jag börjar dag 1 på vecka 2 efter att ha fått vila en hel dag. Nu har jag kört 6 dagar i rad från att tidigare inte tränat något alls. Måndag är alltså vilodag och jag är (förhoppningsvis) åter igen på tisdag med ett pass som heter Competition Core. Jag har inte kört det tidigare så vi får se efteråt hur det var.

Tapout XT Dag 5 - Legs & Back

Genomsvettig för femte dagen i rad, skönt!
 
Idag var det Legs & Back. Jag hade sällskap idag igen, alltid roligare när man är två. Det var mycket fokus, som namnet säger, på benen och ryggen men även armarna fick en del. De armhävningsövningar som var idag hade jag troligtvis klarat utan "fusk" (=gå ner på knäna ibland) om jag inte haft fyra dagars träning i armarna redan. Övriga övningar klarade jag på ett sätt som jag är verkligt nöjd med. Både benbandet och det långa bandet användes flitigt i detta passet och överlag var det ett roligt pass. Låt inte det faktum att jag klarade det bra lura er att det inte är jobbigt. Man kan alltid ta i mer, sträcka banden mer, gå djupare ner, längre bak.....allt beroende på hur tränad man är. 
 
Idag läste jag igenom ett av bladen som följde med paketet och där står bland annat "The results come from giving YOUR BEST EFFORT each and every day you pop in the workout and press play". Jag kan helt ärligt säga att jag gjort mitt bästa alla dagar och då har man rätt att känna sig nöjd.
 
Imorgon blir det Sprawl & Brawl. Har ingen aning om vad det är, blir en trevlig överraskning imorgon.

Tapout XT Dag 4 - Yoga XT

Så, nu har jag precis tagit mig igenom ett pass Yoga XT. För en gammal gubbe så är det onekligen ett nyttigt pass. Det var några övningar jag hade svårt att genomföra då belastningen på handlederna efter ett tag blev för stor. Jag blev då tvungen att "fuska" igen (se dag 1), men som alltid gör jag så gott jag kan. Jag är väldigt svettig även efter detta pass, även om jag inte svettades lika mycket som jag gjorde igår. En bra sak med passet är att en del av övningarna i tidigare pass nu återkommer men i långsamt tempo så man får en chans att lära sig dom. Sista 8-10 minuterna är något som kallas Yoga Abs så magen har fått sitt idag också.
 
Imorgon blir det Legs & Back. Inte så svårt att räkna ut vad det handlar om. Jag får hjälp igen av min kompis (som skippade yogan idag), alltid lättare om man är två.

Tapout XT Dag 3 - Plyo XT

Dag 3 på Tapout-resan.
 
Mår inte så jättebra idag. Kroppen är ordentligt mörbultad och jag känner till och från illamående.

Även idag har jag hjälp av min vän och idag är det nog tur att han är med och pushar, risk att jag hade ballat ur redan idag annars med tanke på illamåendet.
 
Plyo XT är inte lika mycket armar/mage som dag 1 och 2 har varit utan fokuserar mer på ben och på puls. 
 
Mår inte så värst bra när passet startar, men piggnar till allt eftersom. Det är ett skönt pass och är det pass jag gjort hittills där jag "fuskat" minst (se dag 1). Är riktigt nöjd med mig själv efteråt.
 
Senare på kvällen börjar jag känna att kroppen är trött då det är jobbigt att resa sig ur soffan. Jag känner också av vad jag tror är en sträckning i nacken efter dåligt genomförda sit-ups dag 2 på Ultimate Abs.
 
Imorgon är det Yoga och från imorgon är det också "direktrapportering". Dag 1-3 har skrivits i efterhand.

Tapout XT Dag 2 - Strength & Force Upper + Ultimate Abs

Dag 2 på min 90-dagars resa med Tapout XT.
 
Idag har jag haft hjälp av en god vän som deltagit i träningen. Han är yngre och framförallt betydligt bättre tränad än mig och har hjälpt till att pusha mig. Jag känner av en trötthet i armar och mage från första dagen, men inte värre än att jag såg fram emot passet redan på morgonen när jag vaknade.
 
Dagens pass är faktiskt två pass. Först Strength & Force Upper och därefter Ultimate Abs.
 
Det var även idag mycket fokus på armar och mage i första passet och, som namnet antyder, endast fokus på mage i extrapasset. Första passet var ca 50 minuter och därefter 15 minuter bara mage. Jag "fuskade" (se mitt första inlägg) en del idag också, men jag fick ändå en ordentlig genomkörare. Jag var helt slut efteråt och orkade knappt hålla armarna upp. Kände även antydan till illamående en bra stund efter träningen.
 
Jag fasade också en del för nästa dag.
 
(Dag 1-3 skrivs i efterhand)

Tapout XT Dag 1 - Cross Core Combat

I tisdags var det dags. Efter att ha funderat ett tag så fick jag äntligen tummen ur och köpte en sak jag funderat på länge: Tapout XT.
 
Tapout XT är en MMA-inspirerad workout med ett 90-dagars träningsschema. I paketet ingår ett antal DVD-skivor med olika workouter, ett elastiskt band för armarna och ett mindre band för benen.
 
På eftermiddagen gjorde jag iordning gott om plats framför datorn och stoppade i skivan. Det var dags att köra mitt första Tapout-pass. Det heter Cross Core Combat.
 
Min inställning är att göra alla övningar så gott jag kan. Om jag inte kan göra det lika bra som dom på DVD:n får jag "fuska" = göra så likt jag kan/orkar (dock aldrig vila/stå still).
 
Det var ett jobbigt pass med en hel del övningar som jag fick "fuska" på, men jag genomförde det och var ordentligt svettig efteråt. Vissa delar av kroppen kände av påfrestningarna mer och var så där skönt skakiga som de blir när man tagit ut sig ordentligt. Det var mycket armar och mage.
 
Jag har vägt mig innan jag startat detta 90-dagars program och även tagit en "före-bild". Jag vill dock se lite resultat innan jag avslöjar dessa. Jag är 43 år gammal och har inte tränat något på mer än ett år och dessförinnan bara mycket sparsamt. Bloggen lägger jag upp i första hand för att sätta mer press på mig själv att fullfölja programmet. 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0