Tapout XT Dag 38 - Cross Core Combat

Cross Core Combat ja....mycket mage, mycket armar, mycket mage, mycket armar.....Jag får erkänna att jag faktiskt kände av armarna efter passet igår som jag ju beklagade mig var lite "lätt". Det avspeglade sig i en del av armhävningsövningarna, främst Grinder, dvs Killer Move i slutet, där jag inte orkade mycket. Den var sämre än den brukar. Överlag så var det helt klart ett steg åt rätt håll idag igen vilket känns skönt.
 
Jag sov från ca 22-7 och sedan från ca 9-11.30 igen så jag hade nog ett uppdämt sömnbehov och det är nog en förklaring till att det gick lite bättre idag än dom senaste dagarna. Totalt sett ett bra pass med undantag för Grindern som sagt.
 
En sak jag observerat både idag och igår är att jag observerat min egen teknik lite mer under passen och verkligen försökt göra rätt. Tyvärr är det sällan lättare att göra rätt, men resultatet måste ju bli bättre (samt troligtvis mindre risk för skador).
 
Imorgon är det Yoga som jag ju ersatt med löpning. Jag börjar fundera på att göra Yogan igen för att se hur det går nu när jag tränat ett tag. Jag ska fundera på det mer under löprundan imorgon så får vi se hur jag gör längre fram! :)
 
Jag har också funderat på en sak jag eventuellt ska göra när nästa träningsvecka startar (dag 43). Mer om det längre fram.

Tapout XT Dag 37 - Ripped Conditioning + Ultimate Abs

Först: Tack alla för uppmuntran de senaste dagarna när det varit lite trögt på träningarna.
 
Idag lossnade det lite jämfört med de senaste dagarna. Nu tycker ju jag för all del att Ripped Conditioning är det lättaste passet så det kanske berodde på det, men det kändes i alla fall betydligt bättre än igår. Jag hade ju lovat mig själv att skaffa ett kraftigare band men det hade jag helt glömt bort. Jag ska se om jag kan göra det i helgen. Även en del andra pass kan må bra av att växla mellan ett lite tyngre och ett lite lättare band beroende på vilken övning det är.
 
Ultimate Abs är alltid lite lättare att göra efter Ripped Conditioning jämfört med efter t.ex. Strength & Force Upper eller Cardio XT. Även idag gick det bra och jag är nöjd med min magträning
 
Jag vet inte om jag nämnt det tidigare men jag har inte kunnat göra Killer Move på Ultimate Abs pga min "anatomi". Ni som kör Tapout vet att man ska stödja kroppsvikten på underarmen/armbågen. Jag vet inte om mina armbågar är ovanligt spetsiga för jag kan inte göra övningen. Jag har verkligen försökt på olika sätt men det känns som jag får all vikt på armbågen och det gör ordentligt ont. För all del gör jag övningen på en vanlig matta (dvs ingen träningsmatta). Det kanske är det som är problemet, eller hur är det för er andra?

Tapout XT Dag 36 - Plyo XT

Idag hade jag ingen lust alls att träna. Jag vill gärna äta ca 45 minuter/1 timma innan jag tränar så jag inte tränar på fastande mage. Så jag åt och planerade för att träna, men bara sköt upp det hela tiden. Till slut stoppade jag i skivan och då hade jag hunnit bli hungrig igen. Passet var inget bra heller. Jag hade ingen spänst/ork i kroppen alls och det handlade bara om att ta sig igenom passet. Det enda positiva jag kan se idag är att jag i alla fall har blivit svettig, men i övrigt så är det ett pass jag bara vill glömma. 
 
För att i alla fall få något positivt med mig så gjorde jag lite armhävningar efter passet. Ni som följt min blogg vet att jag gjorde personbästa, 30 st riktiga (inga knän i golvet och inget överdrivet högt tempo och hela vägen ner, och självklart i rad), häromveckan. Idag gjorde jag 35 st, så nytt personbästa i alla fall. Får komma ihåg det och glömma resten av passet.
 
Imorgon Ripped Conditioning + Ultimate Abs.

Tapout XT Dag 35 - Vilodag

Utöver dom ofrivilliga vilodagarna pga halsont är det nu dags för den schemalagda vilodagen. Normalt sett hade jag bara kört på efter Cardion igår och tagit sju dagar i rad för att komma ikapp lite, men eftersom jag dels haft ont i halsen och dels gjorde ett så dåligt pass igår så låter jag kroppen få sin vilodag idag och hoppas på ett bra pass imorgon istället.

Tack alla för uppmuntrande kommentarer igår, det värmde!

Tapout XT Dag 34 - Cardio XT + Ultimate Abs

Efter att ha haft tre ofrivilliga vilodagar pga halsont så var det idag dags för Cardio XT + Ultimate Abs. Jag kände mig lite seg ifrån början och tog också någon extra vattenpaus. När det var ca 15 minuter kvar gav jag upp. Pulsen hade då stigit på ett onormalt sätt (utan att jag var speciellt andfådd) och det är troligtvis så att jag har någon förkylning/symptom kvar i kroppen.
 
Jag väljer att "godkänna" detta som sista pass på träningsvecka fem och tar en vilodag imorgon. Förhoppningsvis är det bara det som behövs och så kör jag igen på torsdag med träningsvecka sex som börjar med Plyo XT.

Tapout XT Dag 33 - Legs & Back (Sprawl & Brawl)

Jag var på jobbresa fredag-söndag så inför resan var jag lite orolig hur det skulle bli med träningen. Innan vi åkte kom jag överens med en kollega (som inte tränar Tapout) att vi skulle försöka träna fredag kväll och lördag kväll tillsammans. Jag hade valt ut Sprawl & Brawl som ett lämpligt alternativ att köra då det inte kräver något av banden (eftersom jag bara har en uppsättning). Handskarna ska man i och för sig ha, men till skillnad från t.ex. Muay Thai och Cardio XT är handskarna mer som grädde på moset än avgörande för om passet ska bli bra så för att det skulle bli "rättvist" så körde vi båda utan handskarna.
 
Så i fredags kväll så hittade vi en lämplig plats och körde Sprawl & Brawl. Passet i sig är kanske det mest varierade av alla Tapout-pass med övningar för i princip hela kroppen inkl några konditionskrävande. Jag gjorde ett väldigt bra pass och var riktigt nöjd med min insats. Kroppen svarade bra på alla övningar.
 
Lördagen vaknade jag med halsont så det blev ingen träning i lördags av den anledningen. Om jag känner mig lite hängig, snorig eller bara trött så kör jag ändå men med halsont har jag fått lära mig att låta bli träningen. Jag var orolig för att bli förkyld men det verkar ha gått över nu så jag tänker ikväll, något försenat, avsluta vecka fem med Cardio XT + Ultimate Abs, sedan ta en vilodag för säkerhets skull och därefter börja vecka sex. Det har alltså blivit några ofrivilliga vilodagar.

Tapout XT Dag 32 - Yoga XT (Löpning)

Det blev sent igår och löprundan blev något kortare än vanligt, bara ca 4 km isf 6.7 km. Det berodde enbart på tidsbrist då jag jobbade en lång dag och sedan behövde förbereda en jobbresa över helgen. Benen var pigga så jag hade gärna sprungit längre men lite träning är bättre än ingen träning. Över helgen har jag en idé hur jag ska träna och jag hoppas återkomma med rapporter om att det gått bra.

Tapout XT Dag 31 - Muay Thai

Ett kul pass med mycket slag- och sparkkombinationer. Kanske att passet är i kortaste laget, 40 min inkl uppvärming och stretching. Passet gick bra, kände mig ganska pigg och gjorde även ett bra Killer Move (även om det i ärlighetens namn inte är det jobbigaste av de olika Killer Moves i Tapout).
 
Konstigt nog blir jag alltid genomsvettig av detta pass trots att jag klarar det bra och inte upplever det som jättejobbigt. Det beror nog delvis på att det alltid är enklare att ta ut sig när man gör något roligt och detta pass är helt klart ett av de roligaste i Tapout.
 
Jag hade ju ett Ultimate Abs-pass kvar att göra från förra veckan och planen var egentligen att göra det idag. Känner att klockan runnit iväg och har en tidig dag imorgon så jag sparar det passet ytterligare några dagar.

Tapout XT Dag 30 - Ripped Conditioning + Ultimate Abs + Invägning

Ripped conditioning består mestadels av övningar för armarna med hjälp av det medföljande långa bandet. Det måste vara det lättaste passet av alla i hela Tapout-XT-programmet. Hur har ni andra gjort, har ni skaffat hårdare band? Jag måste nog göra det för att det här passet ska vara värt att köra. Skillnaden är stor mot de andra passen.
 
Ultimate Abs efteråt går ju bra eftersom kroppen inte är speciellt trött efter passet innan, trots att jag gjorde alla övningar precis som dom på DVD:n.
 
Invägning då. Ni som följer mig kanske minns att jag hade som mål att gå ner från 98 kg (dag 10) till 95 kg nu på dag 30. Det har jag inte klarat. Jag väger 97 kg så viktminskningen är bara 1 kg. Det känns inte som det är hela sanningen dock, för jag känner och upplever det som att jag förlorat mer. Jag kan bara hoppas att jag kanske fått lite muskler under dessa 20 dagar sedan förra invägningen. Sedan starten i slutet april är jag ner 7 kg. Målsättningen till dag 60 får nog vara 95 kg igen men med förhoppningen att även dessa 2 kg känns som mer. I ärlighetens namn skulle jag inte ha något emot att bibehålla min vikt på 97 kg om allt var muskler! :)
 
 

Tapout XT Dag 29 - Plyo XT

MJÖLKSYRA!
 
Idag hade jag som målsättning att göra passet så nära de på DVD:n som möjligt, kanske inte som Mike precis, men i alla fall som de andra vad gäller djup, fart och annat som påverkar utförandet av övningarna. Det innebar att jag redan efter sju minuter fick första mjölskyre-attacken, något som i princip återkom i slutet av varje övning. Jag fick lägga in några extra vattenpauser på 10-20 sekunder (då jag pausade DVD:n). Dessutom fick jag göra en förlängd paus på ca 2 minuter då det direkt efter en vattenpaus kom en övning med höga hopp som innebar att vattnet var på väg upp igen. 

Det kan ha varit mitt bästa Plyo-pass hittills, till och med Killer Move var bra. Mot slutet hulkade jag till och med några gånger så jag har verkligen tagit ut mig, något som även mängden svett på mig just nu kan intyga.
 
Måste säga att det var skönt att göra ett bra Plyo-pass. Nästa grej som jag ser fram emot att göra bra är Killer Move på Cross Core Combat, The Grinder. Just nu startar jag min nedräkning på 7 och klarar sedan hela från det. Ni som tränar Tapout vet vad jag menar. Målet är självklart att starta från 10 och klara hela vägen ner. Vi får se vad jag vågar mig på nästa gång det dyker upp.
 
Jag har fler positiva nyheter. Dels fick jag idag, från en person som inte vet att jag tränar, höra "Du har gått ner i vikt va, bantar du?". Kändes bra, även om jag inte precis bantar, bara äter lite nyttigare och framförallt TRÄNAR. Dessutom fick jag ett infall igår på vilodagen att se om jag kunde klara 30 riktiga armhävningar i följd. Dvs, inga supersnabba korta armhävningar, utan ordentligt ner och upp utan stress i rörelserna och självklart inga knän i marken. Jag klarade det och det kändes som jag kanske hade ytterligare någon/några i mig. Det var nytt personbästa för mig. Nästa mål är att klara 50 riktiga i följd. Ska prova igen när jag tror att jag har det i mig och återkommer då med rapport. Det blir ju en hel del armhävningar ändå i Tapout och det är så klart tack vare det som jag klarade 30.

Imorgon Ripped Conditioning + Ultimate Abs. 
 
Tills dess säger jag till er andra: "Earn your water break!" :)

Tapout XT Dag 28 - Vilodag

Äntligen vilodag. Vissa vilodagar har jag fått stå emot viljan att ändå träna, men så känner jag inte alls idag. Det är bara skönt att vila kroppen. 

Tapout XT Dag 27 - Cardio XT + Ultimate Abs

ÄNTLIGEN! Sista dagen på en "nio-dagar-i-rad-tränings-vecka". 
 
Idag har jag haft musik på i bakgrunden. Jag letade upp en s.k. megamix med 90-tals-låtar på Youtube och hade på i bakgrunden. Det gjorde faktiskt en del nytta, det måste jag säga. Hur gör ni andra, lyssnar ni på musik när ni tränar Tapout XT? I så fall, vad? Tips?
 
Först Cardio XT. Ett av dom tuffare passen, särskilt om man använder handskarna. Det är korkat att dom inte följer med i paketet men ni som inte redan gjort det, KÖP DOM! Ni som tvivlar på om dom gör någon nytta, kolla när det är ca 14.30 kvar av workouten när tjejen längst bak TAR AV SIG DOM för att det blir för jobbigt. Alla s.k. XT-övningar som är i det här passet är DUBBELT så jobbiga med handskarna. Jag körde själv dom första veckorna av "första rundan" utan handskarna och det är verkligen skillnad. Jag ska försöka sluta tjata om handskarna nu, det är bara ett tips i all välmening. 
 
Hur gick passet då? Det var trögt i början, men allt eftersom gick det riktigt bra och det var ett av mina bättre pass. Även Killer Move gick riktigt bra idag. Verkligen nöjd med mig själv och med detta pass. När det var dags för sista vattenpausen passade jag på att ta en bild av min, numera synliga, triceps på vänsterarmen. Visst, den är inget man visar upp i muskelbyggartidningar MEN den fanns inte där i april, så mycket kan jag säga. Och jag har inte duschat på bilden, det är svett. (Bilden blev lite suddig, men det är svårt att hålla mobilen stilla när armarna skakar!) :)
 
Efter det Ultimate Abs. Det är normalt sett ett av mina bättre pass, men idag orkade jag bara några minuter, sen gav jag upp. Nio dagars träning i rad hade tagit ut sin rätt. Jag ska lägga in ett extra Ultimate Abs-pass i veckan som kommer, troligtvis på onsdagen efter Muay Thai som är ett av de enklare passen.
 
 

Ta det försiktigt när ni tränar!

Snart dags för dagens pass, Cardio XT + Ultimate Abs. Tapout XT består ju till står del av träning med kroppen som motstånd, ibland förstärkt av band. En bra idé, det håller säkert många av personerna i filmen nedan med om......
 
 

Tapout XT Dag 26 - Sprawl & Brawl

Nu var det 8:e dagen i rad jag tränade, detta pga en förskjutning av vilodagen förra veckan. Jag har morgondagen kvar att träna också, så det blir 9 dagar i rad. Puh.
 
Passet i sig gick bra. Det är mycket armar och mage i detta och man använder handskarna. Beroende på hur man räknar vissa av plankövningarna, som delvis är armhävningsövningar, så har jag gjort mer än 100 armhävningar i detta pass, alla med fötterna i, dvs inga knän. Mot slutet av passet kom verkligheten i kapp mig och sista 5-6 minutrarna var inte vackra att se, då gick jag på ren vilja och med darrande muskler. Inget högt tempo i slutet alltså.....
 
Imorgon är det Cardio XT + Ultimate Abs. Även Cardio XT har man handskarna på sig, dvs tre pass denna vecka med handskar.
 
Efter det ska det bli RIKTIGT SKÖNT med en vilodag på söndag. Nästa vecka ser svår ut vad gäller träningen på fredag och lördag pga jobbsituationen, jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra utan återkommer senare med info.
 
 

Tapout XT Dag 25 - Yoga XT (Löpning)

Yogan är, i alla fall tills vidare, ersatt med en liten löprunda i skogen på 6.7 km.
 
Under rundan igår fick jag anledning att fundera på vad en "prestation" egentligen är. Vad tycker ni, är det här en prestation: Igår när jag sprang kände jag direkt att det var tungt i benen. Jag har tränat varje dag sedan i fredags förra veckan och det hade uppenbarligen satt sina spår. Rundan var långt ifrån den snabbaste jag gjort. Faktum är att jag redan efter ca 2 km var på väg att ge upp. Nu är dom första 2 km dom jobbigaste på den här rundan då det i princip är uppför hela tiden, men i alla fall. Det jag tycker var min "prestation" igår var att jag INTE gav upp utan bet ihop även när mjölksyran pumpade i benen som värst och till slut tog mig runt hela rundan utan stopp. Jag testade också en app igår som heter Runkeeper och kunde där konstatera att för varje km så skönk km-tiden, inkl sista km. Dom första två gick ju väldigt långsamt eftersom det var uppför nästan hela vägen, men poängen är att jag även SISTA km sänkte snitt-tiden på km. En prestation i mina ögon i alla fall, även om det inte räckte till VM-guld! :)
 
En annan sak jag la märke till igår på rundan var att det inte "dallrade" något i kroppen när jag sprang. Efter några km kom jag helt plöstligt att tänka på det och det var en skön känsla. Jag har fortfarande inte en Tapout-kropp och det finns fortfarande en hel del att ta av, tro inget annat, men det kändes ändå bra.

Så slutsatsen om passet igår är att trots att det kändes jobbigt hela vägen så kändes det ändå ganska bra! :)

Idag blir det Sprawl & Brawl.

Tapout XT Dag 24 - Muay Thai

Muay Thai är ett av favoritpassen. Det har, hittills i alla fall, berott på att jag tyckt det är ganska roligt. Det tycker jag fortfarande men jag tror att en av anledningarna till att det är ett favoritpass är att jag orkar alla övningar hela passet igenom inkl Killer Move. Det måste innebära att det kanske är det lättaste passet.
 
Oavsett att det känns lätt och är roligt så blir man ordentligt svettig av det och det måste ju betyda att det ger något resultat i alla fall. Utan handskarna känns det lite meningslöst dock, så ni som kör, eller tänker köra, Tapout XT, skaffa handskarna.
 
Imorgon löprunda ca 6.5 km (isf för Yoga som för mig är ogenomförbart).

Tapout XT Dag 23 - Buns & Guns + Ultimate Abs

Eftersom mitt benband gick sönder i lördags så begav jag mig idag till Tvins där jag köpt Tapout-paketet. Jag visade mitt trasiga band och frågade om dom hade nya. "Ja, det har vi. De kostar 199 kr för ett 2-pack Det är två olika motstånd i dom." Att mitt gamla band gått sönder gav ingen reaktion typ "Oj, det var tråkigt, men självklart ska vi byta ut det åt dig". Jag hade inte sparat kvittot så jag hade inte mycket för att bråka om det, det var bara att köpa de nya banden. De är ORDENTLIGT kraftigare än det gamla och det svarta verkar nästan omöjligt att använda. 
 
Första passet idag var Buns & Guns och man använder sitt benband på majoriteten av övningarna. Jag körde det gråa som även det ger betydligt mer motstånd än det gamla röda gjorde. Trots det så gick passet bra och när det var 7-8 min kvar tänkte jag för mig själv att detta måste vara det lättaste av alla pass. Jag tror Mike kunde läsa mina tankar för några jobbiga plankövningar senare så kom jag på andra tankar.
 
Ultimate Abs går numera ganska bra, även om jag idag kände av lite av de tidigare plankövningarna (och även Core-passet igår) i magen. Jag är ändå nöjd med passet.
 
Ser ni skillnad på banden?

Imorgon Muay Thai, vi ses då!

Tapout XT Dag 22 - Competition Core

Tapout XT:s fjärde vecka efter omstarten pga skada (nytillkomna läsare kan blädra tillbaka till juni och se att jag kom till dag 46 tidigare) bjöd på Competition Core.
 
Förra veckan var kanske inte min bästa träningsvecka och särskilt då inte lördagen (benbandet gick av efter 10 minuter) och söndagen (ingen ork alls i kroppen) så det var extra skönt att det gick väldigt bra idag. Jag tog ut mig för fullt och gjorde i princip alla övningar på rätt sätt hela tiden (någon övning slutade jag några sekunder tidigare, en övning pausade jag några sekunder i mitten och fortsatte sedan) förutom den övning som jag fick känning i revbenet förra gången jag gjorde den i det här passet för två veckor sedan. Den hoppade jag över helt idag för säkerhets skull. Jag kan tyvärr fortfarande känna av revbensskadan ibland så därför tog jag ingen risk med just den övningen.
 
Jag kände också idag på några övningar att jag kunde ta ut mig lite extra. Ni som tränar något, oavsett vad det är, vet precis vad jag menar och hur skönt det känns att kunna göra det.
 
Imorgon är det Buns & Guns + Ultimate Abs. Om jag minns rätt så använde man benbandet en hel del i "Buns-biten" av passet så jag ska försöka skaffa ett nytt imorgon, mitt gick ju sönder i lördags. Om jag inte hinner få tag på ett tänker jag köra Strength & Force Upper + Ultimate Abs istället. Vi får se imorgon helt enkelt.

Tapout XT Dag 20 (och 21) - Sprawl & Brawl

Precis avslutat Sprawl & Brawl. Jag är ordentligt trött och svettig men känslan genom hela passet var ändå att jag inte riktigt orkade. Kände mig kraftlös rakt igenom och bröt många övningar i förtid. Om det beror på en lite struligare vecka, både vad gäller träning, jobb och mattider, eller bara naturlig variation i orken kan jag inte bedöma. Jag blev väckt i natt vid tvåtiden av ett ordentligt åskväder och det tog nån timma att somna om, kanske också påverkade lite.
 
Träningsveckan som sådan har ju varit lite si och så med missat pass i torsdags och ett benband som gick av igår. Jag har därför beslutat att räkna torsdagen som vilodag den här veckan och fortsätta imorgon med dag 22 som är Competition Core. Dag 21, vilodagen, var alltså i torsdags.

Tapout XT Dag 19 - Legs & Back

10 minuter in i programmet så gick benbandet sönder......
 
Ska försöka köpa ett nytt imorgon eller början av nästa vecka.
 
 

Tapout XT Dag 18 - Yoga XT

I torsdags, då det egentligen var dags för Yoga (som jag ersatt med en löprunda), så kom jag inte hem från jobbet förrän efter 11 på kvällen så det var inte läge att gå ut och springa i skogen då. Det fick istället bli en extra vilodag och så gjorde jag löprundan igår istället. Det gick bra, benen var förvånansvärt pigga. Vaknade dock ett par gånger i natt av krampkänningar i vaderna så jag måste tagit ut mig ganska bra.
 
Senare idag är det dags för Legs & Back.

Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med schemat nu när jag missat en dag. Jag har uppskattat att ha söndagarna som vilodag men nu är ju schemat rubbat. Jag ska fundera på det och så får vi se hur det blir.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: Det blir ju lite fel nu då det är flera dagar sedan jag skrev i bloggen så jag minns inte exakt vad jag ätit/druckit som är fel, så jag nöjer mig med att konstatera att jag (tyvärr) druckit en del läsk men inte direkt syndat på något annat sätt.

Tapout XT Dag 17 - Plyo XT

Plyo XT är ben/kondition/mage kombinerat så att man inte kan bli annat än full av mjölksyra, täckt av svett och helt matt i hela kroppen. Precis så känns det idag och det måste betyda att jag gjort ganska bra ifrån mig.
 
Det är helt klart ett av de tuffaste passen och dessutom ett av de pass där det fortfarande finns mycket utrymme kvar för förbättring. Man kan inte göra mer än sitt bästa dock, och det är jag gjort så jag får lov att känna mig nöjd med mig själv, i alla fall när det gäller träningen. Tyvärr har jag fallit tillbaka lite i cola-beroendet, se nedan. Måste verkligen skärpa mig där, särskilt om jag ska nå mitt viktmål till dag 30.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: 5 burkar Cola.

Tapout XT Dag 16 - Strength & Force Upper + UItimate Abs

Efter att igår inte gjort något vidare bra ifrån mig var jag faktiskt lite orolig hur det skulle kännas igår. Jag hade en vilodag i kroppen inför gårdagens pass, men ändå var det riktigt uselt. 

Träningen idag bestod av två delar. Först var det Strength & Force Upper som är ett oändligt antal variationer av armhävningsövningar kombinerat med olika övningar för armar och överkropp med det långa bandet. Det gick riktigt bra. Jag tror aldrig jag gjort så många armhävningar på en gång som jag gjorde idag. Riktigt skönt. Efter det var det Ultimate Abs som bara fick godkänt, inte mer. Totalt sett är jag mer än nöjd med dagens pass, särskilt med tanke på hur det kändes igår.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: 4 burkar Cola (tyvärr, tillbaka i en ond cirkel igen)

Tapout XT Dag 15 - Cross Core Combat

Tredje veckan igång. Jag avslutade starkt förra veckan så jag såg verkligen fram emot dagens pass. Det var Cross Core Combat, ett pass som är mycket plankövningar, en del situps och några slag/spark-övningar. Det har dessutom kanske det jobbigaste Killer Move som heter Grinder.
 
Hur gick det då? Ja inte så bra, jag var seg i hela kroppen. Jag har ingen direkt förklaring, jag har ätit bra och sovit bra, så det är bara att hoppas att det var en tillfällig dip och att det känns bättre imorgon på Strength & Force Upper.
 
Jag har satt upp ett kortsiktigt viktmål. Tapout XT har invägningar vid 10, 30, 60 och 90 dagar. Mitt mål till nästa invägning, dvs vid 30 dagar, är att jag ska väga max 95 kg. Det skulle i så fall innebära en viktminskning på totalt 9 kg sedan jag startade i april och ungefär 3 kg från nu. Det är inte orimligt, men det kommer inte att ske gratis. Jag har trots allt gått ner 6 kg och det är, såvitt jag vet i alla fall, dom första kilona som är enklast. 
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: 2 burkar Cola, 1 burk Fanta och 1 påse Ahlgrens bilar. Blä!

Tapout XT Dag 14 - Vilodag

Inte så mycket att rapportera, kroppen känns bra och jag ser fram emot morgondagens pass.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: 2 burkar cola

Tapout XT Dag 13 - Cardio XT + Ultimate Abs

Denna veckan har ju varit lite upp och ner med mina träningsresultat. Då är det extra skönt att kunna sluta med ett riktigt bra pass.
 
Både Cardio XT och Ultimate Abs gick riktigt bra. Jag har verkligen kunnat ge järnet på båda passen och tagit ut mig totalt. Skönt att veta att morgondagen är ledig. Jag skrev igår att den var välbehövlig. Nu är den välförtjänt också! :)
 
Flera gånger har jag fått frågan om man behöver handskarna eller inte. Dessa ingår ju (märkligt nog) inte i paketet. Jag måste verkligen starkt rekommendera dom. Det här passet ger SÅ MYCKET MER med handskarna än vad det gör utan. Muay Thai är också ett pass som verkligen ger otroligt mycket mer med handskarna. Om du är motiverad att köra 90 dagars träning så låt inte dom hundralapparna som handskarna kostar få dig att gå miste om det fina resultatet som handskarna ger.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: Inget att rapportera! :) (Fast lördagen är ju fridag som ni vet)

Tapout XT Dag 12 - Legs & Back

Dagens pass började ganska trögt och jag var lite orolig för hur jag skulle orka. Det tog sig dock allt eftersom och blev till slut ett ganska bra pass. Jag är helt genomsvettig och ordentligt trött. Det är ett tufft pass som blir tuffare ju bättre tränad man blir.
 
Jag tror de två senaste dagarna kan ha varit lite reaktion på att jag tagit ut mig lite för mycket efter omstarten. Jag har nog varit lite för entusiastisk i träningen och trott att jag legat kvar på den nivån jag hade innan jag blev skadad. Kroppen reagerade lite mot det de senaste två dagarna, men nu känner jag mig betydligt bättre. Imorgon blir det Cardio XT + Ultimate Abs och efter det välbehövlig (jag höll på att skriva välförtjänt, men jag ångrade mig) vila! :)
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: Inget att rapportera! :)

Tapout XT Dag 11 - Yoga

Yogan är som vanligt ersatt med en löprunda. Eftersom jag mådde illa under gårdagens pass och avslutade det efter halva passet så bestämde jag mig redan innan för att minska till 4.1 km idag (isf 6.7 km). Det gick väldigt bra och jag hade pigga ben.
 
Skräpmat/dryck sedan gårdagens pass: 2 cola och en glass :(

RSS 2.0